Ik zoek hulp bij Ademklachten, langdurig hoesten of hyperventilatie

Direct hulp nodig?

Wat is het?

Ademen is gedeeltelijk bewust te beïnvloeden en gedeeltelijk niet. Oppervlakkige, onrustige adem, langdurig hoesten of hyperventilatie kunnen je kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. Wij kunnen helpen om dit ten positieve te keren.

Behandeling

De logopedist onderzoekt de oorzaak van de schorheid of heesheid. We maken een audio opname bij de start van de behandeling en herhalen de opname na een aantal behandelingen om samen te horen of de stemkwaliteit verbetert. In de tussentijd krijg je adviezen om je stem zo goed mogelijk te koesteren en te gebruiken. Je krijgt oefeningen en opdrachten gericht op het erbeteren van je houding, adem, stem en manier van spreken. We dagen uit om in het spreken soms uit je comfortzone te stappen en te ervaren hoe dit uitpakt. Belangrijk bij de behandeling is het stimuleren van de eigen feedback op je stemkwaliteit. We hebben vaste evaluatiemomenten om te bepalen in hoeverre het gewenste resultaat bereikt is.

 

Neem contact op

Wil je een afspraak maken? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op en we komen zo snel mogelijk bij je terug.