Ik zoek hulp bij Lax Vox ofwel bubbel instructie en oefeningen, Bubble battles

Direct hulp nodig?

Stem warming up en cooling down dmv Lax Vox slangetje, bubbelen

Sinds ruim 15 jaar trainen beroepssprekers of zangers hun stem met behulp van de Lax Vox methode of ook wel bubbelen genoemd.
Officieel wordt geoefend met een glazen buisje van ongeveer 30 cm maar vaker oefent men nu met een flexibele siliconen slangetje.
Beiden zijn in de praktijk te koop of te bestellen.

De bedoeling van deze manier van oefenen is dat je stembanden om een ontspannen manier in beweging komen en blijven waardoor het de stemsluiting bevordert en daardoor de stemkwaliteit hoorbaar verbetert.

Er zijn talloze filmpjes op o.a. Youtube geplaatst met instructies maar toch zie ik vaak mensen die dit dan op een verkeerde manier gaan oefenen. Ik laat mensen het dus voor de spiegel oefenen en besteed aandacht aan houding (lijf, hoofd en kin), ademsturing en souplesse van  lijf en stem. We oefenen enerzijds het verbeteren van de ademstroom en anderzijds een efficiënte adem-stem koppeling. Verder heb ik veel oefeningen om het stembereik te vergroten en ook de kwaliteit van de stem in volume en klank te verbreden zowel in het spreken als ook in het zingen.

Geregeld organiseer ik Bubble Battles waarbij meerdere cliënten ( of eventueel familieleden en vrienden) uitgedaagd worden om met elkaar de strijd aan te gaan met Lax Vox buis of slangetje. Wie heeft de langste adem, wie het grootste stembereik, wie kan het luidst en wie kan de langste stoven zingen op één adem ?

 

 

Neem contact op

Wil je een afspraak maken? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op en we komen zo snel mogelijk bij je terug.