Ik zoek hulp bij Long Covid adem, stem of slikklachten

Direct hulp nodig?

Geregeld melden mensen met long Covid klachten zich in logopediepraktijken. Naast de bekende vermoeidheids- en concentratieklachten blijkt het ademen verslechterd of in de war en daardoor vaak ook de stemkwaliteit. Ook kunnen slikproblemen overblijven.

Naast aandacht voor houding en spanning in nek- halsgebied ( o.a. met Manuele Facilitatie van de Larynx) besteden we aandacht aan het verbeteren van de manier van ademen zowel in rust als tijdens spreken of zingen en geven we advies en oefeningen om de stemkwaliteit op peil te houden of te verbeteren. Slikgedrag wordt onderzocht en met oefeningen mogelijk verbeterd.

Ook de psychische aspecten rondom de long Covid klachten worden erbij betrokken. Hoe kun je het best omgaan met de disbalans tussen belasting en belastbaarheid. Hoe werk je hieraan in behapbare stapjes. Ik werk hierbij o.a. vanuit de polyvagaal theorie van Porges. Er is ook een mogelijkheid om hieraan buiten in de natuur te werken vanuit mijn ervaring als natuur(stem) coach.

Neem contact op

Wil je een afspraak maken? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op en we komen zo snel mogelijk bij je terug.