Ik zoek hulp bij Stemtransitie man naar vrouw

Direct hulp nodig?

Wat is het?

Wanneer (jonge) mannen de keuze maken om een transgenderproces aan te gaan van man naar vrouw dan kunnen zij via de Transgenderpoli van het VUMC begeleiding en hormoonbehandeling krijgen. Dit verandert echter niets aan de constitutie van de stembanden en het strottenhoofd. Daarom is het van belang om hulp te zoeken bij een hierin gespecialiseerd logopedist voor de verandering van de stem en spraak. In deze praktijk hebben we hier veel ervaring in. In sommige gevallen kan in overleg met de Transgenderpoli van het VUMC gekozen worden voor een operatie aan de stembanden.

Behandeling

De logopedist onderzoekt de mogelijkheden van de stem en de spraak.  Daarna wordt een gezamelijk stappenplan tot gewenste verandering at zijn vrouwelijke elementen in de stem, de spraak en ook in de nonverbale communicatie. Daarna start een luister- en articulatietraining en bestaat ook een deel uit mentale begeleiding van het transitieproces. Desgewenst kan het oefenen via zangtechnieken.

Belangrijk is het stimuleren van de eigen feedback op het spreken en het veranderingsproces.

Groepsoefensessies Trans met Frans

Je kunt je als transgender vrouw melden om de mee te doen in de oefensessies Trans met Frans die ik 1 x per maand organiseer om daadwerkelijk je vrouwelijkere stem met elkaar te oefenen in een veilige oefengroep.

Neem contact op

Wil je een afspraak maken? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op en we komen zo snel mogelijk bij je terug.